Частно училище Джани Родари

ул.”Гео Милев” 158, ВТУ „Т.Каблешков”–Корпус 6,
София 1574

0896 769 230                 0896 769 243
djanirodari_school@abv.bg

      За всички нас е ясна необходимостта от изграждане на пълноценна двигателна култура от най-ранна детска възраст. Затова спортът заема важно място в организацията на живота на Учебен комплекс "Джани РоДари".

Децата при нас спортуват не само в часа по физическо възпитание, а ежедневно в организираното като спортен час голямо междучасие с треньори по футбол, баскетбол, тенис на маса, катерене, шах, плуване.

Всяка година организираме ски-училище за децата на Алеко.

Под умелото ръководство на ски-учителите нашите възпитаници не срещат затруднение на нито една писта в България.

 

Плуване


Балет 

Народни танци

Школата по народни танци в Учебен комплекс „Джани РоДари” се ръководи от Станислав Стойков – танцьор в ансамбъл “Чинари”. 

Ансамбъл “Чинари” е създаден през 1993 г. от професионални изпълнители на български народни танци, музика и песни. Всеки член на ансамбъла има отлична професионална подготовка по музика и хореография. Изпълнителите на ансамбъл “Чинари” са талантливи и красиви млади хора, виртуозни изпълнители на традиционни български танци, песни и инструментални мелодии.


Йога

Специализиран подход в обучението, базиран на методиката за пробуждане на вътрешния потенциал. Заниманията се провеждат от педагог – специалист, с международно признат лиценз от R.Y.E., London.

Въздушна йога 

Колоездене 


Футбол

Стена за катерене

Частно основно училище „Джани РоДари” има собствена стена за катерене. Съоръжението е предназначено за деца и цели популяризирането на катеренето и алпинизма. Хватките и маршрутите по стената са съобразени с уменията на начинаещите катерачи, но има места, където и напредналите могат да се затруднят. Цялата необходима екипировка и инструктаж се предоставят на място. Катеренето се извършва единствено с помощта на инструктор.

Курс начално обучение по катерене на „Изкуствена стена“ за деца и възрастни. Целта на курса по катерене на изкуствена стена е да се придобият основни знания и умения относно принципите на катерене и осигуряване.

 

Тенис на маса с треньор Мариела Флорова

Мариела Филипова-Флорова е родена през 1969 г. в град Търговище. От 8 г. възраст започва да тренира тенис на маса в СКТМ "Светкавица" - гр. Търговище. От 12 до 19 годишна възраст е национален състезател. Печели много шампионски титли в дисциплините: отборно, индивидуално, двойки и смесени двойки в различните възрастови групи. Завършва висше образование в НСА "Васил Левски" със специалностите: Учител по ФВ и Треньор по тенис на маса. През 2007-2008 г. е треньор по тенис на маса в Спортно училище "Ген. Владимир Стойчев" (ЦСКА) в гр. София. В периода 2000-2008 Мариела се състезава в македонското първенство за отбора на град Битола. От 2000 г. е активен треньор на подрастващи в зала на НСБ "Диана". В момента е главен треньор в СК "Спорт старс".

Тенис на корт

Фехтовка

Шахмат